Pumpasoppa

För nån vecka sedan var jag hemma hos Josefin och gjorde ett fotojobb för reklambyrå. Vi blev bjudna på en supergod pumpasoppa och jag tror att knepet var att rosta pumpan först. Eftersom höst är lika med soppa kommer här ett recept på en liknande soppa som jag googlade receptet på:

SOPPA GJORD PÅ ROSTAD PUMPA

1 butternutpumpa
1 gul lök
ett par vitlöksklyftor
smör
salt
vatten
buljongtärningar
1 burk crème fraiche

Gör så här:

Skär pumpan i kuber, hacka lök och vitlök och rosta allt i ugnen. 225 grader, ca 20 min. Klicka över lite smör innan!

Lägg ner allt i en stor kastrull, häll på ca 0,7 dl vatten och smula över två buljongtärningar. Koka upp. (Jag la även ner några överblivna sötpotatisbitar från en tidigare måltid).

Mixa allt till en slät soppa och rör ner crème fraiche.

Klart!

Det blev jättegott! Jag åt den med pumpakärnor och ännu mer crème fraiche.

Följande dag spädde vi ut soppan med mer buljongtärningar och vips så räckte den till ett gäng till. Magi!







Guest UserKommentera