Septemberbröllop i Göteborgs Skärgård: Augusta + Simon

Augusta och Simon skapade ett oförglömligt septemberbröllop när de sa ja till varandra den 7 september 2024. Deras kärleksfest började med en vacker vigsel i Fiskebäck, och kvällen fortsatte med en glädjefylld middag på den idylliska ön Knarrholmen, i Göteborgs södra skärgård. Bröllopsfotografen Sara Flyckt var där för att föreviga dagen och det blev en bröllopsdag som Augusta och Simon sent ska glömma.

Brudbukett och bröllopssmycken

Så träffades brudparet

AUGUSTA: Det var en sommarkväll i Augusti 2019 som vi matchade på Tinder. Eftersom vi har många gemensamma vänner så hade vi båda koll på varandra, men aldrig tidigare träffats. Vi bestämde oss för att ses och sedan gick det väldigt fort. Simon är fiskare och befinner sig på havet söndag till torsdag, så varje helg spenderades intensivt tillsammans.

Mitt i veckan överraskar Simon med en hemlig utflykt. Det visade sig att vi var påväg till Skagen. Efter en cykeltur ut till fyren promenerar vi en bit på stranden i de kyliga vindarna en solig vårdag. Han går ned på knä och frågar och jag vill gifta mig med honom. Mitt mest självklara JA någonsin. Detta var den 20 April 2022.

Bröllopsplaneringen

AUGUSTA: Jag har drömt om det här bröllopet sedan jag var liten. Pinterest-mappen har i flera år uppdaterats med ny inspiration av sådant jag inspirerats av. Då vi hade ett septemberbröllop ville jag få in mysiga färger av hösten samtidigt som det skulle vara väldigt stilrent, avskalat och cleant. Färgskalan blev då brunt, vitt och lite gult.

valet av brudklänning

AUGUSTA: Den här klänningen har jag fantiserat om så länge jag kan minnas. När det väl är dags att få ihop alla idéer och tankar blir det kortslutning. Vad är min drömklänning? Ser den ut såhär? Herregud vad jag höll på med den här klänningen inombords. Men, slutresultatet är absolut min drömklänning. Jag rekommenderar alla brudar att få sin brudklänning gjord av fantastiska Esther Franke som håller till på Nääs Fabriker. Hon gör de finaste klänningarna man kan tänka sig och designar sina egna men låter även bruden komma med sina önskemål. Jag kom dit med flera olika bilder på varje del av klänningen, och hon fick till allt så som jag ville. Så tacksam och nöjd!!

VAL AV KOSTYM till bröllopet

SIMON: Jag visste ganska snabbt att jag ville ha en svart smoking eftersom det är stilrent och klassiskt. Jag hitta en kostym ifrån Oscar Jacobson som jag tyckte om väldigt mycket, så den blev de. Till kostymen körde jag glansiga lackskor, fluga och hängslen.

Styling och accessoarer

AUGUSTA: Vi gav varsin accessoar till varandra i morgongåva. Simon fick manschettknappar från Skultuna med ankare på, och jag fick ett par örhängen jag skulle ha under dagen.

Platsen för bröllopet

AUGUSTA: Vigseln ägde rum i Fiskebäcks kyrka. En kyrka där mina föräldrar och farföräldrar gift sig i. Något som gjorde platsen mer speciell var att mina farföräldrar även de gifte sig den 7 september för 56 år sedan. Väldigt speciellt att få dela bröllopsdag med dem. Detta var vi ovetandes om när vi bestämde datum. Jag fick även möjligheten att bära hennes slöja.

Vi letade febrilt efter en festlokal som hade känslan av närhet till havet, frihet och som hade det lilla extra. Vi hittade restaurang Knarrholmen, som ligger på en liten ö i Göteborgs skärgård. Efter bilder och besök där bestämde vi oss för att ha vår fest där.

Vigsel i fiskebäcks kyrka

AUGUSTA: Vigseln skulle vara allt annat än stelt och allvarligt. Vi ville ha en lätt, glädjefylld och härlig vigsel. Våra grymma vänner stod för sång och musik, blomdekoration och en fantastisk pastor höll i ett vackert och personligt vigseltal. De var en otroligt varm sensommardag och jag tror att vigselbladen användes mer som fläkt än att läsa i, haha.

Bröllopsmiddagen

AUGUSTA: När vi anlände till Knarrholmen möttes vi av alla gäster på en lång brygga. Vi sprang igenom rökkanoner, ballonger och hurrande gäster. Mingel hölls på terrassen bland bubbel och snittar innan det snart var dags för middag och fest som våra toastmasters förberett. Maten som restaurangen lagat var magisk och alla blev mätta, vilket för oss var det viktigaste. Senare blev det tårta och bakelser ute på terrassen.

Festen inleds med livebandet ”4 sekunder”. Efter deras succé var festen igång och vi dansade tills nattamaten serverades i form av kebabrulle.

OM Blommorna Till bröllopet

AUGUSTA: Blommorna och övriga blomsterdekorationer skulle även de gå i vår färgskala. Mycket vitt, men ändå inslag av brunt och gult. En favoritblommor som pryder dukningen är Anthurium.

Bästa minnet från dagen

AUGUSTA: Oh, bästa minnet.. Svårt att välja ett minne när hela dagen är ett enda stort minne haha. Men jag skulle nog säga att minnet av när vi går in i kyrkan till ”Cry av Hans Zimmer” är ett väldigt häftigt minne. Att träda in i kyrkan bland förväntansfulla familjer och vänner. Det var en speciell känsla.

SIMON: First look va ett väldigt härligt tillfälle eftersom att de på sätt och vis är ett startskott på dagen, samt ett tillfälle när de bara var vi två och många av spänningar släppte.

Om bröllopsfotografen

AUGUSTA: Bättre och genuinare fotograf än Sara får man leta efter! Sara Flyckt är allt och lite till och är precis en sådan person man vill ha runt sig en sån dag. Vi är inga fotovana personer och känner oss ibland lite obekväma runt kameror. Men hon fick oss att bli avslappnade, ha roligt med varandra men framförallt lät oss vara i stunden. En känslomässig stund där vi fick vara vi. Med sin professionalitet märktes hos knappt av och vi kunde slappna av genom guidning. Att välja henne var inte svårt, kolla in hennes magiska Instagramflöde så blir du förälskad. Rekommenderar denna fantastiska människa till alla!!

Bröllopsfotograf: Sara Flyckt
Brudklänning: Esther Franke
Kostym: Oscar Jakobsson
Festlokal: Resturang Knarrholmen
Florist: Lyckan i Blomster - Josefine Bertilsson
Ringar: Vanbruun
Hårstylist: Mathilda Modig
Makeup: Lydia Ahlström


Fler bröllopsberättelser att inspireras av: