Fredag och kärlekens slut

Förra året jobbade jag inte på skola på fredagar. Visst är det skönt med en lång helg, men fredagsstämning på jobbet är fredagsstämning på jobbet (älska när elever önskar en trevlig helg innan de går ut ur klassrummet). Pulsen går ner när jag så tydligt åker hem på en fredag, jag vet inte varför det riktigt är så. Samma feeling infinner sig inte när jag sitter hemma och jobbar, men det kanske inte är så konstigt.

Ändå lyx att plocka in egna blommor från trädgården på fredagar. Undrar hur länge jag får ha kvar mina dahlior, snart kommer väl frosten och tar dem. Det går på en natt.

Idag hämtade Tobias upp mig efter jobbet och jag åkte till bokhandeln för att köpa mitt alldeles egna exemplar av den bok jag lånade på biblioteket i veckan: Därför tar kärleken slut av Eva Illouz.

Sociologen i mig går igång på det här ämnet. Författaren vill redan ut vad som händer med relationer i en tid som präglas av impulsivt shoppingbeteende och om det är så att människan tar in konsumtionstänket i sina relationer. Så spännande. Och så sorgligt.

Trevlig helg på er!

Guest User2 Comments