Sommarlov!

Idag har jag jobbat min sista dag på skolan för det här läsåret. Det känns såklart fint med sommarlov, men ändå märker jag hur dålig jag är på uppbrott och icke-rutiner. Den här sommaren kommer ju dessutom att se helt annorlunda ut än vad den brukar. Bröllop och bröllopssäsong som jag har sett så fram emot är uppskjutna eller inställda. Såklart finns det fördelar med att vara ledig, men jag älskar ju sommaren och alla bröllop..!

Efter skoldagens slut åkte jag till Nydalasjön här i Umeå. Barnen och min syster F var redan på plats och det var bara så skönt att få ligga på en filt ii gräset och läsa medan barnen gjorde sitt och jag inte behövde agera badvakt till hundra procent. Så oerhört skönt med stora barn! Och jag tog årets första dopp! Dagens sanning: Man ångrar aldrig ett dopp.

Jag och syster F åkte till en plantskola. Jag köpte på mig några fler perenner, för så många växter dog den här märkliga vintern. Jag köpte bland annat stjärnflocka och grekisk vädd med mig hem.

Även de här små söta gröna som påminner om daggkåpa. De ska vara lågväxande och bli marktäckande.

Våra höns kan ju bete sig märkligt i långa perioder, men just nu lägger de en hel del ägg. Fyra om dagen är standard just nu. Älskar det! Och att hönsen ibland lämnar en lite hälsning i form av en fjäder eller två.

För att riktigt suga det sista ut det här sommarlovets första dag, så cyklade vi iväg till havet och barnen tog ett kvällsdopp just där ån rinner ut i havet.

Som sagt, det är verkligen magiskt ute just nu..! Vill stoppa tiden!

Guest UserKommentera