Ett inlägg om frukost

fotograf-amanda-freskgard.png

Jag är ju lite av en frukostälskare (för att underdriva) och hade lätt kunnat äta frukost till alla måltider på dagen. Brunch är ju inte helt fel det heller och jag älskar att göra lite extra fina frukostar på helgerna. På veckodagarna snöar vi gärna in oss på samma sak varje dag, en långkörare har nu varit smoothie med granola. Snabbt och supergott! Nu har jag tyvärr bara mobilbilder på mina frukostar, för jag kommer aldrig ihåg att fota med min riktiga kamera, men jag hoppas ni har överseende med kvalitén!

En ny favorit just nu är havregrynsgröt som vi kokar tillsammans med havremjölk, i med lite salt, kanel och kardemumma så blir det mumma (världens tråkigaste ordvits, men jag älskar att dra den varje gång!). Till det river vi äpple och har på ännu mer kanel, så himla gott!

Häromveckan testade vi sötpotatisvåfflor från Buffé-tidningen. Kanske ingen ny favorit och jag tror dessutom vi gjorde dem liiite för tjocka. Men allt som man kan servera avokado till är ju ändå inte helt fel!

Jag köpte Pom & Flora´s bok Frukost hela dagen för ett tag sedan (som gjord för mig ju!) och har testat att göra deras bananbröd några gånger. Det är så himla gott, speciellt tillsammans med lite jordnötssmör.

Ibland får jag även ryck och gör egen granola, det blir ju faktiskt så mycket godare och går ganska fort nu när man gjort det några gånger. Blandar havregryn, olika hackade nötter, riven kokos, solroskärnor, pumpakärnor, jordnötssmör, kokosolja och honung. Mmmmm!

Längst till höger är en favoritkombo som man blir jäkligt mätt på kan jag lova! Smoothie med granola och jordnötssmör på toppen, en stekt brödskiva med avokado och pocherat ägg och kaffe (med typ hälften iKaffe).

Jag gillar plättar/småplättar/pannkakor (eller vad man nu kallar det) av alla dess slag och vi hade en period där vi gjorde bananpannkakor väldigt ofta. När jag hittade recept på kesoplättar (också från Buffé) så var vi såklart sugna på att prova. Det var absolut gott, men jag tror ändå att vi kommer köra på bananpannkakor istället i framtiden :)

Det till vänster är ju egentligen en julig frukost, men jag måste ändå dela med mig av den för det var så himla gott. Havregrynsgröt med mosad banan (i gröten alltså) och saffran, serveras med mer banan, blåbär och kokosflakes. Jag tror även denna är från Buffé, världens bästa tidning :)