Färgglatt Augustibröllop I Slottsträdgården Ulriksdal: Hanna + Mattias

Idag drömmer vi oss bort mot varmare och mer blomstrande tider då vi får ta del av Hanna och Mattias bröllopsberättelse. Paret bjöd in till ett augustibröllop i Slottsträdgården Ulriksdal den 29 augusti 2020, där vigseln skedde utomhus i frilandet och middagen i en lada. Här ser vi ett bröllop som präglats mycket av färg tack vare omgivningen, val av blommor samt klädsel för exempelvis brudtärnorna. Bakom kameran stod bröllopsfotografen Emma Surell som har fångat denna färggranna dag med bravur. I vanlig ordning lämnar vi nu över ordet till brudparet och i detta fall är det fräst bruden Hanna som berättar om sitt och Mattias augustibröllop.

inbjudningskort bröllop tryckeri

Så träffades brudparet

Hanna: Vi träffades för 13 år sedan under en gemensam idrottsavslutning. Jag med mitt handbollslag och Mattias med sitt hockeylag. Av en slump blev jag placerad på Mattias skoter och vi har sedan dess varit på ett enda stort äventyr.

Mattias, om frieriet: Efter en lång tid som sambos kände jag att jag nu var redo för frieri och bröllop. Tidigt föll beslutet att fria på den gemensamma fjällvandringen som skulle äga rum i Sarek nationalpark under sommaren 2019. Jag började planera och införskaffa ringar. Det var från start viktigt att tillfället skulle bli speciellt och minnesvärt. Därför föll beslutet att fria på Sveriges mest avlägsna plats och den platsen i Europa med mest vildmark. Efter tre fantastiska dagar ute i ensamhet kom vi äntligen fram till koordinaterna där frieriet skulle äga rum. Med stapplande ben gick jag fram till Hanna i midnattssolens tidiga skede och frågar om hon vill bli min fru. Det blev ett rungande Ja och en hel del tårar från oss båda. Kvällen firas med öl, gifflar och en sprakande brasa utanför tältet.

brudtärnor morgonrockar bröllopsdagen
Slottstradgården-Ulriksdal-Brollop025.jpg

Bröllopsplaneringen

Hanna: Vi båda är från Norrland och naturen är en stor del av våra liv, därför kändes det naturligt att temat skulle vara just skog och natur överlag.

Pandemin påverkade oss inte nämnvärt då vi redan från början valt att ha ett bröllop med ca 50 gäster. Tillsammans med Marie på Slottsträdgården tog vi diverse åtgärder för att säkerställa en sammankomst som gick i linje med råden från Folkhälsomyndigheten. Hade läget varit annorlunda i Sverige under tiden för vårt bröllop hade vi givetvis skjutit upp det, men nu var det så pass bra att vi kände oss säkra att genomföra det som planerat.

Slottstradgården-Ulriksdal-Brollop026.jpg
14.jpg

Klädseln

Hanna: Jag var länge på jakt efter en bröllopsklänning och besökte ett antal butiker tillsammans med mina brudtärnor. En dag såg jag en bild på en otrolig klänning och visste att det var den jag skulle ha. Tillsammans med min mamma flög jag samma helg till Göteborg och provade samt köpte den klänningen.

Mattias ville ha något speciellt som ingen annan hade under dagen och fick sin smoking uppsydd av Winston & Elle. W&E drivs av ett par som är fantastiska och oavsett vad man behöver eller vill ha så löser de detta.

brudklänning ivory and grace göteborg

Styling och accessoarer

Hanna: Jag hade en tydlig bild av vad jag ville ha redan från början. Tillsammans med min frisör sedan några år tillbaka provade vi oss fram till den rätta frisyren vilket var en halvuppsättning med romantiska lockar som inte såg allt för tillgjord ut.

Jag ville att klänningen skulle tala högst och valde därför att tona ner accessoarerna. Utöver ringarna är den enda accessoaren pärlörhängena som är arvegods jag fått från min mamma.

Platsen för bröllopet

Hanna: Temat är anledningen till att vi valde att hålla vårt bröllop på fantastiska Slottsträdgården Ulriksdal. Det är en lugnets plats som bara kändes helt rätt från första besöket. Allt från självplocket/frilandet och den mysiga ladan till maten som fokuserar på hållbarhet och låter grönsakerna stå i fokus. Vår tilldelade koordinator Marie Östlund hjälpte oss att förverkliga alla idéer och fanns med som ett bollplank under hela planeringsåret.

Om fotografen

Hanna: Vi kikade runt på några olika hemsidor för bröllopsfotografer, men ingen kändes riktigt rätt. Detta gjorde att vi var ute lite i sista minuten när vi äntligen hittade Emmas hemsida via en grupp på Facebook. Det klickade direkt för vår del när vi kollade igenom hennes fina hemsida och jag skickade en förfrågan till henne samma dag.

Emmas största styrka enligt oss är att hon är så otroligt lyhörd. Vi hade ett möte med en provfotografering som gjorde oss om än mer övertygade om att vi valt rätt person att dokumentera vår stora dag. Vi hade privilegiet att ha Emma med oss i hela 12 timmar och under den tiden lyckades hon fånga ögonblick likt ingen annan. Bilderna är helt magiska och vi kan inte annat än att verkligen rekommendera henne för alla som planerar att dokumentera sitt bröllop.

brudbukett augustibröllop

Blommorna

Hanna: Vi vill gärna lyfta fram vår fantastiska vän Maria Embertsén som spenderade en hel dag med en 4 månaders bebis i famnen med att plocka blommor och skapa en fantastisk bukett till mig och mina brudtärnor. Maria gjorde även bordsdekorationerna. Vi valde att plocka alla blommor från Slottsträdgården och använde dahlior av olika slag som bas för att sedan bygga på med hallonblad och diverse övrigt grönt för att skapa en stor, vild bukett.

Slottstradgården-Ulriksdal-Brollop072.jpg

Vigseln

Hanna: Med en väderprognos som hintade om regn tog vi det säkra före det osäkra och satte upp ett tält över stolarna på vigselplatsen. Vigsel skedde som sagt utomhus i Slottsträdgårdens friland, mitt bland högväxta solrosor, en mängd blommor och gröna växter. Vi, tillsammans med brudföljet, vigselförrättaren och stråkkvartetten stod under en magiskt fin pergola med glastak i skiftande färger och böljande linnegardiner. Ingen utav oss var särskilt nervösa, det kändes så naturligt på något underligt sätt när stråkkvartetten 'that other quartet' spelade oss mot altaret. Vår fantastiska vigselförrättare Lena Blixt gjorde att det hela kändes som ett avslappnade samtal istället för en stel akt. Att sedan få blicka ut över våra gäster precis efter att vi blivit man och fru var en mäktig känsla som vi aldrig kommer glömma.

trädgårdsvigsel

Vigselringarna

Hanna: Mattias köpte förlovningsringen till mig inför frieriet som visade sig vara precis vad jag ville ha. Vigselringen letade vi länge efter men kunde tillslut med hjälp av Lycka Juveler designa en egen ring som passade tillsammans med förlovningsringen och var precis så som jag ville ha den. Mattias ring är en enkel alliansring i vitt guld, precis så som han vill ha det.

Slottstradgården-Ulriksdal-Brollop082.jpg

Bästa minnet från dagen

Hanna: Hela atmosfären under dagen andades ren och skär lycka. Det var en emotionell dag som jag tror att många, inte bara vi, behövde med tanke på hur året 2020 hade varit dittills. Det var en dröm att få uppleva allt tillsammans med vår familj och närmsta vänner.

"First look" är ett ögonblick som vi båda värderar otroligt högt. All spänning och alla känslor som byggts upp under dagen och som äntligen släppte är något man verkligen kan se i bilderna. Trots att vi varit tillsammans i 13 år var det som att se varandra på nytt för första gången - förvånansvärt pirrigt!

Slottstradgården-Ulriksdal-Brollop089.jpg

Hanna: Vi vill passa på att hylla vårt brudfölje och toastmadames. Dessa fantastiska människor, som vi med omsorg valt, hjälpte oss verkligen att göra vårt bröllop till det magiska som det faktiskt var - både innan, under och efter!

Slottstradgården-Ulriksdal-Brollop099.jpg
Slottstradgården-Ulriksdal-Brollop098.jpg
Slottstradgården-Ulriksdal-Brollop100.jpg
bröllopsmiddag

Tips till andra som planerar bröllop

Hanna: Vi tog in på hotell kvällen innan tillsammans med vårt brudfölje med toastmadames inklusive deras respektive för att förlänga bröllopshelgen. Vi drack bubbel och åt pizza, skattade och pratade gamla minnen såväl som framtid och det var underbart att få släppa bröllopsstressen så nära inpå själva dagen. Att sedan få starta dagen med en lång frukost tillsammans var en superbra förberedelse inför vad som låg framför oss. Så detta är något som vi verkligen kan rekommendera, om budgeten tillåter såklart.

I övrigt kan vi rekommendera att åka iväg på någon form av smekmånad i anslutning till bröllopet. Det ger tid för reflektion och kan även agera som belöning efter allt slit ( ja, det är jobbigt att planera ett bröllop oavsett storlek). Att förlänga känslan av helgen är heller inte helt fel.

Men, huvudsaken är att ni gör precis som ni vill från start till mål och att ni verkligen passar på att njuta av dagen samt kvällen. Den kommer trots allt aldrig igen :)

4 (1).jpg

Fotograf: Emma Surell
Brudklänning: Ivory & Grace
Kostym: Winston & Elle
Festlokal: Ladan - Slottsträdgården Ulriksdal
Catering: Slottsträdgården Ulriksdal
Florist: Maria Embertsén
Förlovningsring: Story of Love
Vigselring: Lycka Juveler, egendesignad
Trycksaker: Tryckakuten & Vistaprint
Hårstylist: Jennifer Fossli Gustavsson